امروزه بهره‌‌گیری از فن‌آوری‌های نوین صنعت ساختمان، یکی از الزامات اصلی در ساخت‌و‌ساز به شمار می‌آید. طی دهۀ اخیر، استفاده از بلوک ‌های سبک بتنی گازی(AAC-هبلکس)  به جای  مصالح و دیوارهای سنتی ،به دلیل دارا بودن پارامترهای مناسب دررعایت مفاد مباحث نوزدهم و هجدهم مقررات ملی ساختمان ، سبکی(وزن مخصوص بین 400تا 600کلیوگرم برهر متر مکعبدرنتیجه کاهش نیروهای ثقلی و جانبی(کاهش مصالح مصرفی) و همچنین مقاومت  طولانی مدت در برابرحریق یکی از رویکرد‌های نوین و تاثیر گذار در ساخت‌و‌ساز، قلمداد می‌گردد،به طوری‌که در حال حاضر کمتر شاهد استفاده از روش های سنتی پیشین و  بکارگیری دیوارهای آجری و یا سایر روش‌‌ها هستیم.

در مبحث مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله، همواره توجه به ایمنی کل سازه و عدم فروریزش ساختمان پس از زلزله‌های شدید بوده است. حال آن‌که در  زلزله سال 1396 سرپل ذهاب (کرمانشاه) مشاهده شد که ساختمان‌های ساخته شده بر اساس استاندارد 2800، در سطح متوسط زلزله ، دچار خسارات عمدۀ غیرسازه‌ای می‌شوند که این امر امکان سرویس‌دهی ساختمان در هنگام و پس از زلزله را دشوار می‌نماید.اجرای دیوار چینی به‌صورت بلوکی با رعایت کلیه الزامات پیوست ششم استاندارد 2800 شامل اجرای وادارها، نبشی تیر و ستون،میلگرد بستر و بست و…. علاوه بر نیاز به دقت فراوان در طراحی و اجرا، افزایش هزینه ‌تمام شده را در متر مربع بنا  به همراه خواهد داشت و متاسفانه درحال حاضرکمتر ساختمانی به‌صورت کامل این جزئیات را رعایت می‌نماید. که از این حیث مسوولیت آن به طور حتم با مهندسین ناظر و مجری عمران و معماری خواهد بود.

یکی  از روش‌های توصیه شده در استاندارد 2800 و نشریه 326 سازمان برنامه و بودجه، برای اجرای دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان، بکارگیری پانل به جای استفاده از بلوک ها می‌باشد.در این روش ضمن افزایش سرعت اجرا  و عملکرد مناسب تر لرزه ای(رفتار منسجم تر پانل نسبت به بلوک ) دیگر نیاز به اجرای ضوابط دستورالعمل های فوق الذکر نیست. همچنین در ساختمان های بااهمیت زیاد نظیر بیمارستان ها و مراکز درمانی  بر استفاده از سیستم پانلی تاکید شده است..